Om Mig

Välkommen till WFI!

wfi.jpg

På den här hemsidan övar jag min kapacitet att skriva blogginlägg så fort som möjligt. Mitt mål är att snabbt och effektivt skriva inlägg som andra kan ha hjälp av.

Jag började med snabb-skrivning för några år sedan och nu har jag fått upp farten. Två hundra ord på 10 minuter känns som helt OK tempo, vad tycker du?

Vad som är knepigt när man vill skriva så fort som möjligt är att samtidigt se till att inläggen håller en kvalitativ nivå som är acceptabel. Det är självfallet så att kvaliteten försämras något av att man skriver så fort. Vanligtvis kan författare sitta och fundera på hur de ska uttrycka sig i några minuter, jag bara skriver så fort det går! Jag slutar aldrig skriva utan jag låter fingrarna smattra mot tangentbordet oavbrutet. Blir något fel så går jag tillbaks och tar bort det i efterhand.

När man skriver på ett sådant sätt som jag gör blir det ofta att man skriver en medvetandeström eller “stream of consciousness” som det kallas på engelska. Det innebär att orden flödar ut naturligt och är i princip en nerskrivning av tankar som passerar förbi.

En sådan ström kan vara helt abstrakt eller hålla sig till ett ämne. De inlägg jag skriver håller sig oftast till ett fast ämne. Jag skriver även en hel del privata texter med samma metod och de kan vara väldigt utvecklande i sin natur.

När man skriver sin medvetandeström och sedan läser igenom den får man ett nytt perspektiv på sina tankar, det kan kännas både bra och dåligt men hemligheten är att inte döma det man har tänkt på. Då känns det oftast bara bra. Man kan inte alltid tänka helt klart eller i linje med sina värderingar, om man inte är mycket högt utvecklad förstås.

Jag använder mig av den här skrivtekniken för att utvecklas som människa och nå högre medvetandenivåer. Det fungerar bra för mig och om det låter intressant kanske du också skulle prova på det?

Det finns många positiva aspekter med att skriva snabbt och effektivt, inte minst är det bra om man jobbar med text och vill utföra sitt arbete snabbt och med god kvalitet. Att skriva långsamt går också fortare när man övat på att skriva fort. Ens lägsta nivå höjs.

Om du vill börja skriva medvetandeströmmar så skulle jag vilja tipsa om att göra det med en gång när du vaknar på morgonen och då göra det för hand med penna och papper. Skriv i ungefär en kvart, oavbrutet, låt inte handen sluta skriv. Skriv vad som helst som kommer upp för dig, inget är fel och det behöver inte vara bra eller ens förståeligt i efterhand. Bara skriv.

Här är en bra youtube-video om hur man  skriver snabbt!