Anlita en graffitimålare så slipper du klotter på fasaden

Visst låter det paradoxalt att anlita en klottrare så att man slipper klotter? Men det är många som har testat det här knepet och märkt att det faktiskt fungerar. Du har säkert själv sett att vissa verksamheter har låtit en graffitimålare gå loss på fasaden med massor av färger, ofta står det något som relaterar till verksamheten, kanske verksamhetens namn eller något annat som gör att man förstår vad dem gör där inne. Även fasader som innan blivit utsatta för mycket klotter slutar magiskt att klottras på så fort en duktig graffitimålare varit där och gjort en ordentlig målning på fasaden.

Om man inte kan bekämpa dem, gå med dem!

Det är omöjligt att få folk att sluta klottra, hur mycket man än försöker övervaka eller anlita väktare för fasadtvätt göteborg så kommer ett och annat klotter att komma upp, och det blir dyrt att betala för fasadtvätt göteborg varje månad. För samma pris som för 3 månaders fasadtvätt kan man då istället anlita en graffitimålare som märker reviret med sitt namn och om det är en respekterad graffitimålare kommer det att hålla borta dem andra klottrarna från att klottra på fasaden. Man får både en fräck målning och man slipper betala för fasadmålning fasadtvätt göteborg. Dubbel vinst, dessutom stöttar man dem som utövar konstformen lagligt – vilket dem flesta riktigt duktiga graffitimålarna gör.

Varför klottrar dem på andras egendom hela tiden?

Jo det är så att i graffiti så handlar det inte bara om att ha bäst stil och färdighet, det handlar även om att vara modig och att kunna måla något snyggt på kort tid, gärna på ett ställe där det är stor risk att någon ser och tillkallar polis. Man vill ha lite av ett mission impossible-scenario när man utför sin målning, för det är vad som inbringar mest respekt inom konsten. Vissa graffitimålare har ingen som helst moralkompass och målar på friskt vart de än känner för. Men många har en viss moralkompass och målar bara på företags och statlig egendom med politisk agenda. Det kan vara i form av att kritisera McDonalds värderingar genom att göra en målning av ett slakthus på en av deras restauranger.

Writen by