Skriva snabbt

Att skriva snabbt har många fördelar, dels blir man alltid klar med sina projekt i tid. Man hinner skriva fler ord per timma vilket ofta resulterar i högre lön. Det är dessutom lättare att artikulera mer komplexa meningar om man kan sätta dem på papper fort, annars kan det hända att man glömmer av en del av meningen under tiden man skriver.

Det finns även nackdelar med att skriva snabbt, det kan bli en del slarvmisstag och ibland kan vissa stycken bli lite för långa eftersom man inte tänker efter lika länge på vad man vill ha sagt och hur man kan göra det så effektivt med så få ord som möjligt. Ofta blir det att man överförklarar något och går vidare. Det kan vara irriterande för en läsare när man uttrycker sig i för många ord.

Jag tycker om att skriva snabbt, jag gillar när fingrarna smattrar mot tangentbordet och stycke efter stycke spottas ut på pappret. Det känns bra att skriva mycket på kort tid. Man kan alltid redigera ut det onödiga i efterhand. Desto mer man skrivit desto mer finns att ta bort vid redigering.

När man skriver många ord på kort tid blir det inte lika viktigt att vara petig med uttryck, är något dåligt uttryckt kan man ändra även det vid redigeringsfasen. Det är en lättnad att skriva snabbt och ohämmat i den kreativa fasen av skrivande och inte oroa sig över hur texten kommer att bli. Det viktiga i första fasen är att få ut de tankar och idéer man har om ämnet för att sedan finslipa på själva leveransen.