Vad kan webbyrån hjälpa ditt företag med?

När vänder sig ditt företag till en webbyrå? Enbart när en hemsida behöver byggas eller vid fler tillfällen? Dagens byråer har betydligt bredare utbud än att enbart bygga hemsidor även om detta generellt är ”ryggraden” i deras verksamhet.

Webbplatsen är där allt startar

De flesta som vänder sig till en webbyrå vill ha hjälp med en ny webbplats för t ex betting utan licens alternativt vill göra större korrigeringar på befintlig webbplats. Det är även grunden i de tjänster som de flesta byråer erbjuder. Det är ”där allt startar” men därefter kan flera tjänster kopplas på och man få hjälp med kringliggande tjänster.

En tjänst är exempelvis att ta fram en grafisk profil. Därmed blir namnet, logon, hemsidan och allt inom trycksaker i samma stil vilket formar varumärket tydligare mot ett visst mål. Om inte en webbyrå har den grafiska designen som kompetens ”in house” så sker samarbeten med andra företag för att därigenom kunna erbjuda kunden helhetslösningar.

Webbplatsen är även bara en del av det arbete som en webbyrå står bakom. Det är vad man som användare och besökare ser men ”bakom” webbplatsen finns ofta avancerade system som underlättar både för användaren och företaget som driver webbplatsen https://stockholmswebbyrå.se. Ett exempel kan vara att olika betalningslösningar implementeras, bokningssystem skapas eller interaktioner med lagersystem.

Löpande IT-support

En annan tjänst som kan hittas hos en webbyrå är ”löpande IT-support”. Det kan exempelvis ske med fast-pris-avtal vilket innebär att företaget betalar en fast summa per månad och sedan har fri tillgång till support via telefon, mail och chat. En extra service ges om det även ingår fri support på plats. Med andra ord att en från denna webbyrå kommer ut till företaget och hjälper till med allt från hårdvara till mjukvara.

Genom att erbjuda IT-support och installationstjänster når dessa företag kunder inom andra segment än enbart inom webbsidor och tjänster som är knutna till dem. Det kan därmed vara ett sätt att nå nya kunder som sedan, när ny webbsida behövs, vänder sig till samma företag som inom andra IT-tjänster.

Optimering av sidan

Oavsett hur en webbplats byggs så kan den förbättras efterhand utifrån ett användarperspektiv. Det kan handla om att förbättra dess synlighet via sökmotoroptimering likväl som att jobba med konverteringsoptimering. Med konverteringsoptimering menas att andelen besökare som sedan genomför ett köp ökas. Bara genom att förbättra detta med någon procentenhet skapas betydligt större omsättning. Det finns därmed fördelar att välja en webbyrå som löpande jobbar med konverteringen och inte bara lämnar ifrån sig webbplatsen när den är klar och låter kunden ta ansvar för detta.

Writen by